Eylül 2008

P—DVD: Schindler’in Listesi

Yazar: 
Osman BUDAK

   Osman BUDAK                                                   <?xml:namespace prefix = o />

Siyasetin Elzem Kanunları

Yazar: 
Osman ACAR

   Siyaset Nedir?<?xml:namespace prefix = o />

   Siyaset Nedir? Aslında bu soruya geçmişten günümüze kadar insanlar çeşitli cevaplar vermiştir.

P—Müzik: Kazım KOYUNCU

   Derleyen: Gökhan DAĞ                                   

A. Giddens’a Göre Toplumsal Değişmeyi Etkileyen Faktörler

Yazar: 
Asaf Şimşek

   Toplumsal değişmeyi açıklayabilmek için birçok etkeni göz önünde bulundurmak gerekir. Çünkü toplumsal yapılar işlevsel olarak birbiriyle ilişkilidir. Bu ilişkinin kolları tarihsel süreçle daha da sağlamlaşmıştır. Toplumsal değişimin temel dayanağı tarih olsa bile, tek bir nedene bağlamak değişimi anlamak için yetersiz kalabilir.

PKK’lı Bombacıları Kim Eğitiyor?

Yazar: 
Bilgin Türk

 

Sosyal Diyalog

Yazar: 
Taşkın Yayla

    İnsanoğlunun yaratılışından beri çözmeye çalıştığı en büyük sorunların nedenlerinin başında, diyalog ve konsensüs (uzlaşma) kavramları gelmektedir. Diyalog, en genel anlatımla, “iki ya da daha fazla kişi arasındaki karşılıklı görüş alışverişi ve/veya konuşma” olarak tanımlanmaktadır.

Ben Vatandaşın Daniskasıyım

Yazar: 
Kadir Levent BECİT

 İlk söylenince abesle iştigal bir söylem gibi geliyor “Ben şunun daniskasıyım” sözü. Genel olarak halk arasında kullanılan bu sözcük önem teşkil eden konuşmalarda kullanılmamaya özen gösterilir. Yerine “mükemmel, ala vb.” söylemler kullanılır.

Unutulmayacaklar

Yazar: 
Sevda EĞER

<?xml:namespace prefix = o /> 

   Savaş vardır hanımlar… Beyler… Beyefendiler…

Darbeler Ülkeyi Nereye Götürür? (3)

  Bir önceki yazımı, şu sözlerle bitirmiştim: “Latin Amerika ve Çin'deki silahlı eylemler sonucu iktidarın devrilmesi ‘68 Kuşağını zaten derinden etkilemişken; karşı devrimcilerin sistemli saldırısı ve hükümetin de buna göz yumması, gençliği silahlı mücadeleye itmiştir.” Bu yazımda; ‘68 Kuşağı ile 12 Martçılar arasındaki mücadeleyi, 12 Mart'ın sınıfsal karakterin

Gündeme Dair (Sayı 7)

 

   Geçen sayımızda gündeme dair yorumlarımı yaparken yazımı şöyle bitirmiştim: “Bu sayılık gündem değerlendirmesinde benden bu kadar; ama emin olun ki öbür sayıya yazmak için çok malzeme çıkacak.”