Ekim 2008

Politika Dergisi Sayı 8

Fatma Nur SERTER Hakkında

Çok Değerli Okurlarımız; Bugün (01.08.2008) çıkaracağımız 8. sayımızda yer vereceğimizi açıkladığımız Sayın Fatma Nur SERTER Mülakatı ne yazık ki yayınlanamayacaktır.

 

Politika Dergisi - Ali Müfit Gürtuna Mülakatı

PD Roportaj Ekibi: 
Gökhan DAĞ
PD Roportaj Ekibi: 
Yamaç KONA

   Ali Müfit GÜRTUNA Kimdir? 

Cumhuriyet Şehitleri

   “Çoğunluk seyrettikçe, mücadele etmek yerine mücadele eder gibi yaptıkça, faraza Fethullah Gülen’den, Müslüm Gündüz’den, Metin Kaplan’dan daha çok cesur ve namuslu olmadıkça, bilelim daha çok Asteğmen Kubilaylar, Uğur Mumcular, Ahmet Taner Kışlalılar, Bahriye Üçoklar, Muammer Aksoylar, aramızdan yi

A. Giddens ve Klasik Düşünürler (Sosyal Değişme Açısından)

Yazar: 
Asaf Şimşek

   A. Giddens, toplumsal değişme görüşünü ortaya koymadan önce kendisine bir hareket noktası belirlemek ister. Hareket ettiği nokta, bir toplumsal değişme kuramı aramanın başarısız ve anlamsız olduğudur. Böyle bir çaba, toplum bilimlerinin insan davranışının genel, evrensel yasalarını ortaya çıkarabileceği varsayımındaki aynı mantıksal yetersizlikler yüzünden hatalıdır. (Giddens, 1999:32)

P—Kitap: Seçkiler

Gamze Güngörmüş Kona : Batı’da Aydınlanma Doğu’da Batılılaşma

 

AB Yardımcı Olacakmış

Yazar Adı: 
Rauf R. DENKTAŞ
Yazarın Özgeçmişi: 
*KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı (1973-2005)

   Eli kanlı, geçmişi insan haklarını, uluslararası antlaşmaları, ülkenin anayasasını çiğnemekle dolu Rum İdaresini, ‘’Kıbrıs meselesi nedir?’’sorusunu sormaksızın AB üyesi yapan, sonra da ‘’Hata yaptığımızı anladık ama bu kararı geri alamayız’’ diyerek Türk tarafı için hayati önemi olan bu meseleyi kendi hataları üzeri

P—DVD: Elizabeth: Altın Çağ

Gökhan DAĞ

 

Elizabeth Şeriatı

Yazar: 
Kadir Levent BECİT

   Avrupa’nın göbeğinde şeriat mahkemeleri kurulması için çalışmalar yapılmakta. Bu konu, bakıldığında bizi direkt olarak ilgilendirmese de uzun vadede ülkemiz üzerinde pek çok hak istenmesine neden olabilecek bir düzenlemedir.

Er Mektubu Görülmüştür

Yazar: 
Ali İhsan Uğuz

Mektup 1

Er Mektubu Görülmüştür