Ekim 2008

Politika Dergisi Sayı 8

Fatma Nur SERTER Hakkında

Çok Değerli Okurlarımız; Bugün (01.08.2008) çıkaracağımız 8. sayımızda yer vereceğimizi açıkladığımız Sayın Fatma Nur SERTER Mülakatı ne yazık ki yayınlanamayacaktır.

 

“Mahalle Baskısı” ve Kadınca Bir Yazı

Yazar: 
Ceren YALDIZ

   Geçtiğimiz günlerde, Siyaset Meydanı’nda çok özel konuklar vardı yine, ekranlarda. Açık yürekliliğiyle, kalemiyle, sözüyle, modern zamanların en kadın yazarlarından Ece Temelkuran ve türban mücadelesinin en ön saflarında yıllardır görmeye alıştığımız edebiyatçı Sibel Erarslan konuktu programa.

Politik İktisat ve Kaybetmemek

Yazar: 
Erbil DENİZ

   ABD'nin dördüncü büyük yatırım bankası olan Lehman Brothers'ın iflas haberi bütün piyasaları tedirgin etti, ilk bakışta; ancak hemen ardından ABD oynayabileceği tek koz olan 'Piyasaya nakit şırınga etmek' hamlesini uyguladı ve piyasalar birden; ama geçici olarak, yükselişe geçti. Kafa karıştıran birçok soru da peşinden geldi tabii olarak. İlk akla gelen sorulardan biri: ABD Lehman Brothers'ın kötüye gidişine neden göz yumdu?

Dün, Cumhuriyet, Bugün

   Türkiye’de, siyasetin çivisi çıkalı yıllar oldu. Değerlere bağlı, ahlaklı siyaset gitti; son derece yoz bir yapı geldi dimdik karşımızda durdu.

Alevlenmesi Gereken Kemalist İdeoloji

Yazar: 
Yamaç Kona

   Türkiye'de her türlü ideoloji boy gösteriyor. Faşizm, sosyalizm, kapitalizm, İslamcılık… Bazen yolda yürürken elimize tutuşturulan bir broşürde, bazen yolda satılan politik dergilerde, bazen her sabah önünden geçtiğimiz gazete bayiinin içinde, bazen de televizyonda halka seslenirken… Her yerde karşılaşıyoruz bu ideolojilerle.

Politika Dergisi - Murat Karayalçın Mülakatı

PD Roportaj Ekibi: 
Emrah ÖZDEMİR
Yardımcı Ekip: 
Atilla DEMİR

   Murat Karayalçın Kimdir?

Özelleştirme ile Yüzleşmek (2)

Yazar: 
Osman BUDAK

   Geçen ayki sayımızda özelleştirmelerin küresel alanda durumuna biraz değinmiş, Mustafa Kemal'in devletçilik anlayışından söz etmiş, Türkiye'deki özelleştirmeleri ilgili kişilerin ağızlarından dinlemiştik. Bu ayki sayımızda da söz verdiğimiz gibi özelleştirmelerle ilgili "yanlış inanışları" inceleyeceğiz. Ben bunlara, biraz amiyane olacak belki ama "maval" demeyi tercih ettim.

12 Eylül’ün Ardından (1)

    12 Eylül darbesi, günümüzde farklı ideolojilere mensup insanlar tarafından da eleştirilmekte, ordunun yönetime el koyması anti-demokratik bir hareket olduğundan işkencelerin ve katliamların olması doğal karşılanmakta,  tüm darbeler “işkence-katliam” getirir tezi basında uzun zamandır işlenmektedir.

Nutuk Attım Lütfen Tutun!

Yazar: 
Naile DUMAN

   Zor olduğuna inanamıyordum. Anlamak zor olabilirdi; ama anlamaya çalışmak zor olmamalıydı. Neleri anlamıyorduk ki! Abuk sabuk siyaset kavgalarını, sanatçı diyaloglarını, yabancı medyayı, hayvanları, bebekleri, insanları anlamıyorduk; ama Arapçayı anlıyorduk. Anlamak zor olmamalıydı.