Ekim 2008

Politika Dergisi Sayı 8

Fatma Nur SERTER Hakkında

Çok Değerli Okurlarımız; Bugün (01.08.2008) çıkaracağımız 8. sayımızda yer vereceğimizi açıkladığımız Sayın Fatma Nur SERTER Mülakatı ne yazık ki yayınlanamayacaktır.

 

Elizabeth Şeriatı

Yazar: 
Kadir Levent BECİT

   Avrupa’nın göbeğinde şeriat mahkemeleri kurulması için çalışmalar yapılmakta. Bu konu, bakıldığında bizi direkt olarak ilgilendirmese de uzun vadede ülkemiz üzerinde pek çok hak istenmesine neden olabilecek bir düzenlemedir.

Er Mektubu Görülmüştür

Yazar: 
Ali İhsan Uğuz

Mektup 1

Er Mektubu Görülmüştür

 

P—Kitap: İnceleme

 

Evren ÇAVUŞOĞLU

 

Gündeme Dair (Sayı 8)

 

Ortada Değil, Solda Durmak!

Yazar: 
Emre Fidan

   Sol, tarihi ve toplumu algılayışı gereği; olaylara sınıf çerçevesinden bakmak, bu şekilde “somut koşulların somut analizini” yapmak zorundadır. Bu sınıfsal referansı kabul etmeyen, gizlemeye kalkan bir sol hareket olamaz. Sol hareket, aksine, burjuva siyasetçilerinin yaptığı kayıkçı dövüşünü teşhir etmeli ve gerçeği olanca gücüyle söylemelidir.

Kafkasya’da Yeni Gelişmeler ve Türkiye

   Türkiye, Kafkasya'daki nüfuz mücadelesinin katılımcılarından biridir.

Tabelası Düşmeyen; Ama Lideri Düşen Parti

   Siyasetle ilgilenen hemen herkes; hele ki Atatürkçü düşüncede olan herkes, bugünkü AKP hükümetinden büyük kaygı duyuyor. AB ve ABD’yle olan ilişkileri kaygı ve dikkatle izliyor. Yine içteki yobaz tayfaya karşı AKP hükümetinin yumuşak tavrından büyük rahatsızlık duyuyor.

“Mahalle Baskısı” ve Kadınca Bir Yazı

Yazar: 
Ceren YALDIZ

   Geçtiğimiz günlerde, Siyaset Meydanı’nda çok özel konuklar vardı yine, ekranlarda. Açık yürekliliğiyle, kalemiyle, sözüyle, modern zamanların en kadın yazarlarından Ece Temelkuran ve türban mücadelesinin en ön saflarında yıllardır görmeye alıştığımız edebiyatçı Sibel Erarslan konuktu programa.