Eylül 2011

Vatandaşlar, Kaçaklar ve Suçlar

Avrupa İstatistik Dairesi Eurostat’ın Avrupa ülkelerinde tutuklu ve hükümlü sayısı hakkında yayınladığı yıllık raporlar var. Aynı istatistik bilgileri ABD’de yayınlıyor. Dünyanın en refah ve en ileri ülkesi olarak varsayılan 300 milyon nüfuslu Amerika Birleşik devletlerinde tutuklu ve hükümlü sayısı 2 milyon 300 binin üzerinde, yani her yüz bin kişiye 767 kişi.

ABD Çöküş Sürecine Girdi

Dünya devi Amerika Birleşik Devletleri, bütün gücüne rağmen mali sıkıntıda.

Aslında uzun zamandır bu sıkıntının içindeydi ama “Kol Kırılır Yen İçinde Kalır” Atasözümüze uygun olarak kapalı kapıların, kalın perdelerin arkasında saklıydı bu durumu.

İktidarın Tutarsız Ekonomi Politikası

Yazar: 
Alper TEKİN

23 Temmuz 2011 tarihinde gerçekleşen CHP Gençlik Kollarının düzenlediği “Gençlik ve siyasal katılımcılık” konulu 1.Gençlik Sempozyumuna açılış konuşmasını yapan CHP Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu AKP’nin ekonomik tutarsızlığını konuşması dikkatimi çekti.Peki bu konu hakkında neler söyledi ? Konuşma metnini buraya aktarıyorum:

Aziz Yıldırım Neden İçeride?

Yazar: 
Alper Tekin

Kimisine göre Fenerbahçe şike yaptı.Kimisine göre ise AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendi yandaşlarını NATO ihalelerine sokup dört köşe olmak için Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı şike bahanesi ile bir dalgada metris cezaevine tıktırdı. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç “Fenerbahçe’ye yapılan zulümlere karşı ben de kınıyorum” diyerek şunları ekledi:

Çoğunluk ve Çoğulluk Üzerine...

Yazar: 
Mert ELEKÇİ

Yazı, kuşkusuz 'demokrasi nedir?' sorgusu üzerine başlayacak. Demokrasi algısını sorgularken de çoğunluk ve çoğulculuk kavramlarıyla birlikte milletin iradesi kavramına değinebilirsek ne mutlu bize...

Demokrasi çıkar çatışmalarını uzlaşmaya dönüştürmeye çalışan yöntemlerden biridir.

Bir Anayasa Değişikliği ve Küresel Mali Kriz

Yazar: 
Mert ELEKÇİ

Küresel Mali Kriz'de canı en fazla yanan ülkelerden birisi İspanya. Değişmek üzere olduğu iddia edilen dünya düzeninin de en ilginç aktörlerinden biri olarak karşımıza çıkmakta ve çıkmaya da devam edecek...

Bunun en önemli kanıtını son günlerde yaşadık. Bir BBC haberinden aynen aktaralım;

Köle Olmamak İçin: Güç Gerekir, Güç

“Katılıyorsun, mensup oluyorsun ve kendini mutlu kılıyorsun… Ama sonunda köle oluyorsun…”

Böyle yazıyordu okumakta olduğum kitabın 67. sayfasında. Peki, köle olmadan bu sayılanları gerçekleştiremiyor musunuz?

Füze Kalkanı ve Türkiye’nin Onuru

Davos zirvesi ile  “one minute” sözünü tarihe yazan dönemdi…

Meğer ardında  "Sesin yüksek çıkıyor. Suçluluk psiko-jisinden olmalı. Siz öldürmeyi iyi bilirsiniz" düşünceleri yatıyormuş. Başbakanın bu sözleri tokat gibiydi.

Emperyal Güçlerin Hastasıyım, Çevrecinin Daniskasıyım

Yazar: 
Onur AKSOY

Gün geçmiyor ki iktidar kanatları altında kalemşorluk yapanlar, dün kara dediğine bugün “ak” diyen yandaş medya mensupları komik duruma düşmesin. Buna bir yenisi daha eklendi. İsimlerini saymakla bitiremeyeceğimiz, medyanın neredeyse tamamını kaplamış bu kalemşorlardan bu seferki kahramanımız “jöle düşkünlüğü” ile bilinen gazeteci Yiğit Bulut.

Kılıçdaroğlu'nun Altını Çizdiği Önemli Gerçek

Geçtiğimiz Pazartesi günü Aydın’a gelerek partisinin il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, belediye meclis ve il genel meclisi üyeleri ve diğer partililerle sınırlı olarak düzenlenen bir toplantıda konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu oldukça ilginç tespitlerde bulundu ve önemli çözüm önerilerini dile getirdi.