Nisan 2012

Rumların Dış Borcu

Müzakereler hızla devam ederken, gerek BM’nin gerekse de KKTC ile Türkiye’nin isteği, 1 Temmuz 2012 tarihinde Kıbrıs Rum Yönetimi AB Dönem Başkanlığını devralana kadar son 44 yıldır aralıksız süren Kıbrıs Müzakerelerinin son bulması ve adada tarafları memnun edecek bir çözüme ulaşılması.

"Cumhur"iyet Tartışmaları

29 ekim cumhuriyet bayramı resimleri29 EKİM Cumhuriyet Bayramı resmi törenlerinin iptal edilmesi, ülkemizin laik kesiminde, büyük tepkiye neden oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi, AK Parti hükümetinin gayesinin; Cumhuriyet Bayramı törenlerinin iptalinin gayesinde, arkasında, Cumhuriyetin kendisiyle olan bir “hesaplaşma” olduğunu ileri sürdü.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Soytarıları

 

Bilirsiniz, eskiden kralların soytarıları olurdu; onları eğlendiren, güldüren, kralın söylediği doğru ya da yanlış farketmez her dediğini herkesden önce kabullenen kısaca kraldan çok kralcı olan. Günümüzde soytarının karşılığını bulan kelime yalakalık, dalkavukluk, şaklaban ve onun boşluğunu dolduran yalakalar.

Yükselen İslamcılık Vurgusuna Karşı Liberal Laiklik ve CHP

Yazar: 
Onur Aksoy
Yazının Yazıldığı Tarih: 
02.04.2012

1940’lı yılların sonları... 2. Dünya Savaşı sonrası Türkiye, savaşa girmemesine rağmen ekonomik açıdan etkilenmiş, yavaş yavaş soğuk savaş döneminin temelleri atılırken safını ABD’den yana belirlemişti. Ekonomik darboğazdan çıkmak adına ilk adımlar, ABD tarafından sadece iki ülkeye, Yunanistan ve Türkiye’ye verilen ve ‘’Komünizm Tehlikesini’’ bertaraf etmek amacı ile sağlanan Truman doktrini ile atılmıştı.

Demokrat Parti’nin (DP) Güç Durumu ve Merkez Sağ Siyaset

21 Temmuz 1946 Celal Bayar %13

14 Mayıs 1950 Celal Bayar %5

22 Mayıs 1954 Adnan Menderes %57

17 Ekim 1957 Adnan Menderes %47

15 Ekim 1961 Ragıp Gümüşpala %34

Yeni Zaman Takvimi

BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer, Kıbrıs Müzakerelerinin Güney Kıbrıs’ın AB dönem başkanı olacağı 1 Temmuz’da son bulacağına dair aylar önce yaptıkları açıklamanın esiri oldular.

Müzakerelerin bitmeyeceği ama buna karşın 1 Temmuz’da son bulacağı kesin.

Komşu Komşu Huuu!..

Bir siyasetçinin size düşmanlık duyması için en temel neden, o kişinin “tavuğuna kış” demeniz olasılığının bir kurt kılığına bürünüp, kuruntuların içine taht kurmasıdır.

Siyaset esnafının sizi, ulaşmak istediği menzilin önündeki bir engel olarak algılamasıdır.

Suriye “Teröristlerinin” Dostları Gurubu Toplantısı

İstanbul çok ilginç bir toplantıya ev sahipliği etti. Bizce keşke böyle bir zavallılığa ortak olmasaydı. Zavallılık deyimini bilhassa kullandım. Zira emperyalizmin yönetici ülkeleri dışındaki ülkeler tıpkı katillerine âşık ruh hastaları gibi bu açık zulme gönüllü ortak olmaya çalışıyorlar.

Suriye'nin Dostları ve Ne Oldum Delisi Olmanın Riskleri

Yazar: 
Mehmet ÇAĞIRICI

Bir zamanlar can-ciğer kuzu sarması olduğumuz Suriye ile şimdi can düşman olduk. Elbette bu düşmanlık halkımız nezdinde hiç anlaşılmayan ve asla kabul görmeyecek olan bir düşmanlıktır. Komşumuz, tarihsel akrabamız Suriye’ye karşı bu düşmanlığı AKP hükümeti gütmektedir!

Rumların Politik Yenilgisi

Kıbrıs siyasetini ve politikalarını 40 yıldır çok yakından takip ediyorum.

Uzun bir dönem de politikanın, müzakerelerin ve görüşmelerin içinde yer aldım.

Bu dönem içinde Rum siyasetinde ve politikasında rol oynamış önde gelen Rum siyasileri  tek tek tanıma ve şahsen dostluklar kurma olanağım oldu.