Haziran 2012

Mumları Tekrar Yakma Zamanıdır

Birileri vardı bir zamanlar. Aydınlığa küfür eden…

Laiklikle ülke mi yönetilirmiş, kızlar okula mı gönderilirmiş, başörtüsü takmayan bayan günaha girermiş, din eğitimi, Kuran eğitimi olmayan yerde şirk olurmuş, ahlaksızlık diz boyuymuş, kız öğrencilerin etekleri de , bu düzen değişmeliymiş vs…

Merkep, Anadolu ve Ezan

Doğdun üç gün aç bıraktılar seni; Adiloş Bebe’nin hikayesinin özeti aslında.

Nuh’a beşikler veren medeniyetleri çıkartan bu topraklar: Anadolu. Kıraç toprakların çatlakları arasında gizlenmiş yüz bin yıllık yaşam öyküleri ve açlık ve ağıt ve ekin ve yokluk ve ölüm. Bir destandan fırlasak, belki milyonlarca yıl sonra bulunup, dikkatle okunacağız.

TEK’ten Doğuş

Yazar: 
Selvihan ÇİĞDEM

Bazen gerçekler sanıldığı kadar kolay görünmezler. Görmek hatta anlamak için gerçeğin ardında onu var eden gücü çözmek gerekir. Bu da sanıldığından daha zor iştir.

Kürtaj Helak Olma Sebebidir...

Yazar: 
SADULLAH BAKIRTAŞ
Yazının Yazıldığı Tarih: 
02.06.2012

Kürtaj, Batı Dünyasındaki toplumların problemlerinden biridir. Kürtaj, bu toplumlardaki yozlaşmanın bir sonucu haline gelmiştir ve sayısız zina, cinsi sapıklık ve evlilik dışı ilişkiler sonucu gayri meşru doğumlar giderek artmaktadır. Bu gayri meşru doğumlar, batılı kaynaklarda yeralan istatistiklere göre, toplam doğumların %45’ine ulaşmıştır.

Sanatçı Eleştirir

Yazar: 
Murat HASGÜN

Sanatçıların; toplumu yönlendiren, kitle ile rahatlıkla iletişim kurabilen ve toplumda öncü olarak kabul edilen bireyler oldukları bir gerçek.

Duruşlarıyla, tavırlarıyla, hareketleriyle ve söyledikleriyle toplum mal olmuş bu insanların, ülkenin geleceğiyle ilgili görüşlerini de yansıtmaları gerektiğini düşünüyorum.

Öyle ki herkes olayları kendi baktığı pencereden algıladığı için, çok sevdiği sanatçının, alkışladığı sanatçının kendine ters gelen dünya görüşünü duyduğunda; "otur oturduğun yerde,sen sanatını yap, sana soran oldu mu" gibi cümlelerle sanatçıyı susturdukları veya korkutmaya çalıştıkları görülmüştür.

Kadın Olmak

Kadın, kadın ve yine kadın….

Kız bebek daha doğar doğmaz bir sıfır yenik başlar hayata. Erkek doğsaydı bak o evdeki şenlik havasına (istisnalar hariç) …

Kızların okumasına da gerek yoktur, büyük adam olacak hali yok ya erkekler adam olur yalnızca,

Müzakerelerde Türk Baskınlığı

Kıbrıs konusunda Türk tarafı, müzakerelerin geleceğini kendi lehine çevirebilmek için elindeki artıları koz olarak masaya koymak çabasında.

Türkiye’nin ekonomik başarısı, bölgesel politik etkinliği, güçlü ordusu, istense de istenmese de kendisinin dinlenmesine ve isteklerinin dikkate alınmasına yol açıyor.

"Kürtaj ve Sezaryen" Tartışmaları Neyi Saklamaya Yönelik???

Siyasi iktidarın gündem belirlemeye yönelik olarak, ustaca yönettiği ülke siyaset gündemi, şuan için tek bir meseleye kilitlenmiş durumda.

Kürtaj ve sezaryen operasyonları...

No Hope From Europe

On the Cyprus Problem or Issue unfortunately EU is not acting as per her founding principles.

Part II (items 61 to 144) of EU Constitution, agreed on December 2000 at Nice Summit, titled as  “Charter of Fundamental Rights of the European Union” is basically consisted of “Dignity, Freedoms, Equality, Solidarity, Citizen’s Rights and Justice”.

Bir Örgütsel Döküman; Kropotkin Kitabı

Yazar: 
Erdal ERGÜLER
Yazının Yazıldığı Tarih: 
04.06.2012

Ozan’ ın ismini duymuşsunuzdur. Müzisyen Ogün Şanlısoy ve eşi  Sedef Şanlısoy’un çocukları.Çocukları otistik olduğu için okula alınmamış ve ailesi bir hukuk mücadelesi başlatmıştı, ailesinin vermiş olduğu mücadeleye hep beraber  tanık olduk. Sosyal medyanın gelişmesiyle beraber  bu tarz insanlık dışı ve vicdani  hukuğa  aykırı olaylar daha fazla duyulmaya başlandı.

Basını yönlendiren, kitapları  yasaklayan güçlerin ötesinde kendi haberini  yaratıp basına yön veren bir güç oluştu.