Temmuz 2012

Bordo Klavyelilere...

Çıraklık dönemine çuval, kalfalık dönemine gemi, ustalık dönemine uçak.

Yalnızca iktidar partisinin payına düşen değil, bu ülkede nefes alan herkesin payına düştü bu üç olay. Uluslararası ilişkiler asla hata kabul etmez, içerideki gibi basit bir sarmal değildir çünkü. Sabah akşam Suriye’yle yatıp kaldırdılar. Grup toplantılarından “ey Beşşarrr artık git” nidaları yükseldi.

Rumların İran’la İşbirliği

Rum Yönetimi, işine gelince her türlü kuralı çiğnemeye alışık. Bunu yıllardır sürdürüyor ve uygulamanın arkasından da bir protesto veya yüksek sesle olumsuz bir ses çıkınca da “Yavuz hırsız ev sahibini bastırır” atasözümüze uygun, rezilliklerle üste çıkıyor.

Hristofyas’ın Wikileaks tarafından sızdırılan belgelerdeki Fidel Kastro’yu öven, İran’dan övgüyle söz ettiği ve NATO’ya çamur attığı ifadeleri unutulmuş değil.

Politika Dergisi - Öğrenci Kolektifleri Bursa Mülakatı

PD Roportaj Ekibi: 
İlker EKİCİ

Her yerdeler, eylemlerdeler, üniversitelerde farklı ses çıkarıyorlar. Ulaşım, barınma gibi birçok eylemin altında imzaları var. Ama kamuoyu onları yumurtalarıyla tanıyor. Bursa’daki Kolektiflilerin ise daha da bir farklı yönü var. Tüm Türkiye’de Hopa Davası tutuklularına destek için saç kesme eylemi yapıldı, yalnızca Bursa’daki öğrenciler ceza aldı. İşte bu yüzden ceza kesilen arkadaşlarla Politika Dergisi’nin yeni sayısı için röportaj yapmayı istedik.

TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edilen 3.Yargı Paketinin Tam Metni

Kaynak Yazarı: 
TBMM Genel Kurulu
Yazım Yılı: 
2012

İsrail Yakında Komşumuz Olacak

Rumlar bize inat, Doğu Akdeniz’deki güya kendi Münhasır Ekonomik Bölgeleri içinde yer aldığını iddia ettikleri hidrokarbon yataklarının değerlendirilmesi bahanesiyle yanlarına İsrail’i alma yönünde baya büyük çabalar sarf etmişlerdi geçmiş senelerde.

Durum, Sıcak ve Sapı Kanlı Bıçak...

Ülke; kenti, dağı ve ovası ile kan gölüne döndü.

Şehit haberleri artık kanıksanan sıradan haberlere dönüştü.

Türkiye hükümeti Irak’ı bölen ayrılıkçı güçlerin arkasındadır.

Politika Dergisi - Osman Pamukoğlu Mülakatı

PD Roportaj Ekibi: 
İhsan SEFER
PD Roportaj Ekibi: 
Samed KOCADEMİR

       

Türkiye Siyaseti

Yazar: 
MURAT BARIŞ ÇETİN
Yazının Yazıldığı Tarih: 
06.07.2012

Gün geçmiyor ki Türkiye yeni bir tartışmanın içinde olmasın. Gündemi değiştirirken Türkiye'yi tartışma içine sokuyorlar. Devleti halkıyla kavga ettirmede son derece becerikli olan şer güçler halkı gruplara bölüyor.

Kıbrıs Kıbrıslılarındır Aldatmacası

Hristofyas’ın dün Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı sunumda “Türk ya da Rum olmaları fark etmez. Kıbrıs, Kıbrıslılarındır. Kıbrıs’ta İngiltere ve Türkiye’ye yer yoktur” ifadelerini kullanması çok dikkatimi çektiği gibi garibime gitti.

Anlaşılan Rumlar adada Türklerin de var olduğunu, Türklerin de ada üzerine ve adanın yönetimi üzerinde hakları olduğunu daha yeni yeni anlamaya, görmeye başlamışlar.

The Old Horse Of The UN: Cyprus

The old horse of the UN Security Council and the secretaries-general of the UN --from U Thant to Ban Ki Moon -- is definitely the Cyprus problem. The partnership of the Republic of Cyprus was established with two communities: the Greeks and Turks of the island, by way of the 1960 Treaty of Establishment of the Republic of Cyprus.