İçeriklere Git

Cadı Avına Karşı 17 Mayıs

Mayıs 13, 2009 Gönderen: Emrah ÖZDEMİR

Yazıcı-dostu sürümSayfayı gönder..

Samanyolu TV birkaç gündür 17 Mayıs’ta ADD’nin Ankara’da düzenleyeceği mitinge yoğunlaşmış durumda görünüyor.

 

Eski Cumhuriyet Mitinglerinin darbeye zemin hazırladığını yineleyip duruyor F Televiyonu (STV). Haberlerinde PKK’nın mitinglerine benzetiyor Cumhuriyet Mitinglerini. Katılanların peşinen darbeciliği kabul ettiği izlenimini veriyor sürekli.

 

Hayır!

 

17 Mayıs, Türk ulusu için tarihsel bir sınavdır.

 

Türk, korkuyla imtihanından başarıyla geçebilecek midir? 17 Mayıs Ankara mitingi, bunun göstergesi olacaktır.

 

Ergenekon adı verilen süreçle başlatılan “cadı avı”nın farkında olup olmadığını gösterecektir Türk halkı.

 

“NATO’dan çıkmalıyız” dediği için alındığını anlamış mıyız Tuncer Paşa’nın?

 

“Ben birileri gibi balık tutmayacağım” dediği için içeride olan Hurşit Paşa’ya moral verebilecek miyiz?

 

Eruygur’un emrinde on binlerce asker varken darbe yapmayıp, ADD ile darbe yapacağı yalanına inanmış mıyız, inanmamış mıyız?

 

Erol Manisalı’nın ölüme terk edilmesine sessiz kalacak mıyız, kalmayacak mıyız?

 

Davos tiyatrolarındaki, sahte kabadayılıklardaki maskeyi kaldırıp; ülkenin satışını, yarı bağımlılıktan tam bağımlılığa geçişi görebilmiş miyiz?

 

Tam bağımsızlıktan mı yanayız, güdümlülüğü sürdürecek miyiz?

 

Ulusalcıyım, Kemalist’im diyenlerin orada bulunacağına ilişkin kuşku taşımıyorum; ama sosyalistler için de Doğan Yurdakul’un tümcelerinden alıntı yapmayı uygun görüyorum:

 

“Belki de bunlar kendileri gibi düşünmeyen herkese ulusalcı, darbeci, Kemalist, Avrasyacı diyor diye korkmuş olabilirsiniz. O da ancak ilkelerine ve devrimci duruşuna inancı sarsılmış olanlara yakışır.

 

Deniz Gezmişler böyle nitelemeleri “çamur” sayıp korktular mı ki, siz korkacaksınız? Emperyalist ajanların saptırma çabaları onların devrimci niteliklerinden ne kopartabildi? Sosyalistlere yüzyıldır atılan hangi çamur yapışıp kalabilmiş ki, bu liberal bozmalarının yakıştırmalarından çekiniyorsunuz?

 

Bakın, egemen sınıfların AKP ile zıtlık içinde olan kesimleri bile bunların “liberal faşist” olduklarını geç de olsa anlamaya başladılar. Siz gerçekleri görmekte onlardan daha mı geriye düştünüz?

 

Devrimciler geçmişte her türlü karşı cereyana nasıl göğüs gerebildilerse buna da gerebilmek zorundadırlar.” (Odatv.com)

 

Gün, toplumun tüm kesimleri için ortada bulunan bir gerçeği kavrama günüdür. Tam bağımsızlığa; laik, demokratik, sosyal bir hukuk devletine sahip çıkmanın günüdür. Aydınlara sahip çıkma günüdür. Gün, sıranın bize gelmesini engelleme günüdür.

 

Susma hakkımızı fazlasıyla kullandık. Konuşma sorumluluğumuz yok mu?

 

“Her şeyin sonunda, düşmanlarımızın sözlerini değil; dostlarımızın sessizliğini hatırlayacağız.” (Martin Luther King Jr)

 

 

Emrah.Ozdemir@PolitikaDergisi.com

 

Yorumlar

bedenimle olamayacağım ama

Mayıs 15, 2009 Gönderen: mevlüt inanç gürsel (doğrulanmadı), 2 yıl 38 hafta önce
Yorum No:821

bedenimle olamayacağım ama yüreğim orda olacak.

ne kaldı başka satılacak!!!!

Mayıs 17, 2009 Gönderen: Ziyaretçi (doğrulanmadı), 2 yıl 38 hafta önce
Yorum No:825

ne kaldı acaba başka satılacak yakında ermeni soykırı iddaalarını da kabul edip kan tazminatı vermemize neden olacaklar.bugün sesimizi duyurmalıyız..

Yeni yorum gönder

Bu alanın içeriği gizli tutulacak ve açıkta gösterilmeyecektir.
Doğrulama
Sitemizin Güvenliği için Lütfen Aşağıdaki İki Kelimeyi Aralarında Bir Boşluk Bırakarak Yazın (Reklam Mesajlarını ve/veya Sahte Kullanıcıları Engellemek içindir). Sitemize üye olan takipçiler Captcha uygulamasından muaftır.

Kullanıcı Girişi

Tüm politika kitabı fırsatları için tıklayın !

Facebook Sayfamız

Anket

Türkiye'nin Mevcut Dış Politika Anlayışını Beğeniyor musunuz?:

Emrah ÖZDEMİR Makaleleri

Önemli Uyarı

   Politika Dergisi İnternet Sitesi en iyi aşağıdaki tarayıcılarda çalışır. Belirtilen link üzerine gelip lütfen tarayıcılardan birisini indiriniz ve bu tarayıcı ile sitemizi ziyaret ediniz:

Yazını Yaz, Yazar Ol!

Dergimizde sizin de yazılarınız yayınlanacak.

Detaylar için Tıklayın.

Okur Temsilcisi

Okur Temsilcimize Ulaşmak için

Tıklayın.

En Son İçerikler

Politik Kütüphane için kaynak önerilerinizi bağlantı adresi ile birlikte Kutuphane@PolitikaDergisi.com adresine e-posta göndererek belirtebilirsiniz.

Premium Drupal Themes by Adaptivethemes