Nisan 2009

Esmer Günler

Yazar: 
Erbil DENİZ

ABD Başkanı Barack Hussein OBAMA; seçim zamanında her ABD Başkan adayı gibi Ermeni seçmenlerine bir söz vermişti. 1915 olaylarını “soykırım” olarak tanıyacağını taahüt etmişti. Ermenilerin sözde soykırım günü olarak gördükleri 24 Nisan yaklaşırken, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Ermeni lobisi, her yıl olduğu gibi yine çalışmalarını hızlandırdı. Tabi bu çalışmaların bilimsel dayanağı yok, sadece psikolojik temellerle ve baskı kurma yoluyla yürütülüyor. Peki şu an durum nasıl?

Kabullensek Mi, Kabullenmesek Mi?

 

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ardından

Yazar: 
Ali İhsan Uğuz

Helikopter kazasında yaşamını yitiren BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ardından çok şey yazıldı çizildi. bazıları anılarını anlattı bazıları düşüncelerini. Bütün yazılanlardan iki tanesi çok ilgimi çekti. Önce sizlere bunları sunalım. Prof. Süleyman Ateş yazısında bir toplantıya daveti edilen Muhsin Yazıcıoğlu’nun konuşmasından alıntılar yapmış.

Yeniden Aranızdayım..

   Değerli okurlar, uzun zamandır Politika Dergisi ile ilgilenemedim. İş yaşantım ne yazık ki bu duruma engel oldu. Tekrar Politika Dergisi satırlarına yazı yazmak benim için gerçekten büyük bir zevk.

   Kısacası aranızda olamadığım her an için sizlerden özür diliyorum.

   Ben yokken değerli rota arkadaşlarım oldukça güzel işlere imza attılar. Bu dergiyi kurduğumda acaba Emrah ÖZDEMİR kardeşimden başkası bu dergiyi sahiplenir mi sorusunu hep kendi kendime sordum. Açıkçası ilk zamanlar bu soruya yanıt vermekte hep zorlandım.

   Ama şimdi..

   Benim ve Emrah’ın yanında birçok dostumuzun olduğunu görebilmek gerçekten çok güzel.

   Başta Gamze Güngörmüş KONA hocam olmak üzere tüm yazar kadromuza bu dergiyi sahiplendikleri için teşekkür etmek benim boynumun borcudur. En azından gönül rahatlığıyla Politika Dergisi’ni emanet edebileceğim kişilerin mevcudiyeti beni gerçekten huzurlu günlerin beklediğinin işaretidir.

   Bir insanın ülkesi için uyumaması zevkini yaşatan Politika Dergisi, bir insanın telefonlarının ülke sorunlarını çözmek için çalıp durması onurunu yaşatan Politika Dergisi ve bu satırları okumanız onurunu bana yaşatan yine Politika Dergisi.

   Bir gün bu dergiye zaman ayıran ister yazar, ister okur olsun ben inanıyorum ki Türkiye’nin geleceğinde büyük rol oynayacak.

   Ülke yönetme şerefi, hiçbir maddi amaç gütmeden yaşayan, ülkesini karanlıkların karanlığından kurtarmak için çabalayan, kendisi dâhil herkesin onurunu yaşattığı bir ülke idealini içinde sürdürenlerin olmalıdır. Bugün ne yazık ki böyle değil.

   Yalnız bu şerefe inanıyorum ki bugün bu satırları okuyan birisi nail olacak.

   Kısacası yeniden aranızda olmanın haklı gururunu bana yaşattığınız için önünüzde saygı ile eğilirim, bu ülkenin yönetici adayları.

Gökhan DAĞ

Gokhan.Dag@politikadergisi.com

Telefon: 0555 557 0000

 

Yerel Seçimlerin Sonuçları Üzerine

Yazar: 
Saadet TOKSÖZ
Yazının Yazıldığı Tarih: 
31 Mart 2009

   Toplum üzerinde, dindar insanın yolsuzluk, haksızlık yapmayacağı, halkın haklarını daima gözeteceği şeklinde oluşturulan paradigmalar sayesinde muhafazakâr yapısıyla iktidara gelen AKP'nin bu paradigmalara ihanet etmesi sonucunda kendilerinden son derece ümitli olan seçmenlerine yaşattıkları hayal kırıklığının bedeli olarak bir fatura ödemeye başladıklarının işaretidir.

Ermenice ve Kürtçe Yayın İle İhanete Uğrayan Türkçe Can Çekişiyor

 

Yaşasın ülkenin bütünü kucaklamanın ötesin de kilometrelerce uzaklara kadar ulaşacak sesimiz… “Türkiye’nin sesi”  radyosuna dil çeşitliliğine dâhil edilmiş Ermenice…

Ve kısa aralıklarla yayın hayatına başlayan ve başlayacak olan TRT atakları huzurumuzda…

 

Ermenice TV, Radyo…

Kürtçe TV, Radyo…

Arapça TV, Radyo…

Yunanca TV, Radyo…

 

Misafirin sofrada yeri, Mecliste sözü olur bizde! / Misafirliğini bilene!

 

Anadolu halkı misafirperverdir. Misafir severiz bizler. Yattığımız döşeği misafire sunar kendimiz yer döşeğinde yatarız gerektiğinde. Misafirperveriz mutfağımızı soframıza dökeriz misafirimiz için. Misafirimizin canını ve namusunu kendi canımız ve namusumuz üzerinde tutmayı genlerimizden aktarmış Anadolu topraklarının ataları torunlarına.

 

Gelme dedik geldin ya;

 

"Hoş geldin safalar getirdin Barack Obama!"

 

Soframızda yerin hazır, Meclisimizde söz senin sen konuş ben dinlerim.

Okurlarımıza Sunulur...

   Çok değerli okurlarımız, son birkaç gündür Politika Dergisi'ne ait sitemiz yoğun hacker saldırıları almaktadır. Bu saldırılar sonrası sitemiz admin şifreleri ne yazık ki çalınmış ve sitemiz trafiği yoğun şekilde yapılan girişlerle çökme nokasına gelmiştir. Sorunla ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.

   Yaşanan bu gelişmeler sonrası dergimizin 14. sayısı için ne yazık ki çok yoğun bir çalışma gerçekleştiremediğimizi belirtmek durumundayız. Daha önce söz verdiğimiz gibi dergimizin 14. sayısını yarın (10 Nisan 2009) yayınlamak için var gücümüzle çalışıyoruz; fakat yine de yeni sayımızı yetiştirmemiz bu koşullarda pek mümkün görünmüyor.

   Tüm bu şartlara rağmen size yeni sayımızın 10 - 12 Nisan 2009 akşam saatlerine kadar yayınlanacağı sözünü veriyor, en derin saygılarımızı iletiyoruz.

   Politika Dergisi

 

Adaylarla Seçimler ve Halkla Geçimler

Yazar: 
Osman ACAR

   29 Mart yerel seçimleri aslında herkese hak ettiğini verdi. Ülkemize yerel anlamda hizmet verecek yerel seçimler yapıldı ve herkes payına düşeni aldı.