Eylül 2012

Kılıçdaroğlu, Sosyalist Enternasyonal ve Ekonomik Krizler

Güney Afrika Cumhuriyetinde yapılan son toplantısında CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu Sosyalist Enternasyonalin başkan yardımcılığına seçildi. Toplantıda bir konuşma yapan ve yine katılımcılara "Yoldaşlar" diye hitap eden Kılıçdaroğlu, özellikle ekonomik krizler üzerinde durarak Sosyalist Enternasyonalden "Ekonomik Krize ve İşsizliğe çare” olabilecek yeni politikalar geliştirmesini beklediğini vurguladı.

Sor, Sorgula!

Yazar: 
Murat HASGÜN

Bir anda Libya’ya cephe aldık.

Medyadan halka, Kaddafi’ye derinden saldırdık.

Çoğumuz neden saldırdığımızı, adamcağıza neden bu kadar öfkeli olduğumuzu bile bilmiyorduk.

AB’ye Neler Oluyor ?

II. Dünya Savaşının ardından Amerika Birleşik Devletlerinin “Ya birleşir, savaşmaktan vazgeçersiniz ya da ben size savaş yaralarınızı sarmanız ve kalkınmanız için yardım yapmayacağım” zorlaması ile 1951 yılında Fransa, Almanya, İtalya, Belçika, Hollanda ve Lüksemburg bir araya gelip, Avrupa Kömür ve Çelik Topluluğu'na adı altında şimdiki Avrupa Birliği’nin temellerini attı.  

Siz Hangi Terör Örgütündensiniz?

Şu 4+4+4 konusuna hiç girmeyeyim, bazı şeyler yaşanarak öğrenilir, ders alınır diye düşünüyordum ama Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in, 4+4+4 eğitim sistemini eleştirenleri hedef aldığı "Rapor dahi almayın diyenler PKK yanlıları" ifadesini kullanması ve "Bir de laikçi kesim bu reformdan rahatsız oluyor." sözlerini kullanması beni çileden çıkardı.

Yeşilırmak'ın KKTC'ye Katılımı

Kıbrıs’ımın Temmuz 1974 öncesi var olan her sokağında, her yolunda, her köyünde bir hatıram var. Adanın en Doğusunda, Karpaz yarımadasının ucunda yer alan Zafer Burnundan en batısındaki Baf’a kadar heryerini karış karış dolaşmıştım mücahitken.

Ajan(cılık) Oyunu

İranlı ajan önündeki resimlerden birini göstererek "Burası neredir" diye soruyor.Timur A., "Bu, Kars 14. Mekanize Tugayıdır" diye yanıtlıyor.

(Ajana bak, neredeyse “Burası Türkiye mi" diye soracak…)

Heterotopyal Bir Alan Olarak Türkiye'de Entropi Durumu

Başlıkta kullanılan iki kavram da siyaset bilimine, farklı bilimlerden transfer edilmiş kavramlardır. Heterotopya, kendisi de tıp eğitimi almış Foucault’un tıptan sosyal bilimlere uyarladığı bir kavram. Tıbbi karşılık olarak; bedende kendiliğinden oluşmuş hastalıklar, yayılan kanser hücreleri, istenmeyen ve sağlık bütünlüğünü bozan durumlar olarak tarif edilen heterotopya, siyaset bilimine uyarlandığında egemen eliyle kısmen de olsa dışlanmış veya göz ardı edilen yapıların düzensiz şekilde var olduğu alan olarak tarif edilebilmektedir.

Yargıya Müdahale Ediyorsunuz da, Bari Adaletli Olun!

En sonunda Başbakan kızgın olduğu bir anda ağzındaki baklayı çıkardı. Daha doğrusu malumu ilan etti. Terör konusunda CHP ve BDP'yi sert dille eleştiren (ağzından PKK kelimesi çıkmayan) Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, BDP'lilerin dokunulmazlıklarının kaldırılmasıyla ilgili konuştu: “Yargıya zaten gerekenleri söyledik, yargı da gereğini yapıyor…”

Bölünme Endişesi Yersiz Bir Paranoya mıdır?

Okuyucuların dikkatinden kaçmamıştır; ben her vesile ile muhalefet partilerinin cumhuriyet yıkıcısı AKP ile “Yeni Anayasa” çalışmalarında işbirliği yapmalarını eleştirmekteyim. 

Terör Meselesi, "MEMLEKET MESELESİ"(!)

Gaziantep’te meydana gelen patlama neticesinde, insanlarımızda, sanki daha fazla bir “uyanış” yaşanmakta. PKK terör örgütü, önce Şemdinli’de Türk Silahlı Kuvvetleriyle açık-seçik bir çatışmaya girdi. Sonra, yine İzmir Foça’da, bir askeri araca haince saldırıda bulundu. Gaziantep, İzmir/Foça ve Şemdinli’de gerçekleştirilen saldırılar, PKK terör örgütünün artık gerçek hedefini ortaya koymaktadır.