Şubat 2013

Patriot Hikayesi: Motooor!

Suriye krizi üzerinden başlayan süreç, domino yanlışlıklarıyla bugüne kadar geldi. Uluslar arası savaş mafyası NATO’nun yolladığı yurtseverler KAHRAMAN Maraş, GAZİ Antep ve Adana’ya konuşlandı, kafayı kaldırdı Almanya’daki Rammstein üssünden harekat emri bekleniyor. 

Vay Be Apo Siyasetçi(imiş)!!!

Son günlerde, terör sorunun hâlledilmesi adına, kamuoyuna yansıyan yazı ve konuşmalara bakınca, insan gerçekten de, terörün, gerçekleştirilen/gerçekleştirilecek konuşma, müzakere ve diyalog ile sonlandırılacağına inanmakta.(?!)

Suriye, Patriotlar ve Ortadoğu'daki Denge

Son haftaların en önemli konularından birisi Türkiye'ye Patriot uzun menzilli hava savunma füzelerinin getirilmesi konusu oldu. ABD Raytheon Şirketi yapımı uçaksavar füzesi olan bu füzeler uçaklara olduğu kadar, taktik balistik füzelere, cruise füzelerine (Seyir Füzesi) ve insansız uçakları vuracak şekilde tasarlandı. Saldırı niteliği olmadığı söylenen, sadece savunma amaçlı getirilen bu füzeler her ne kadar saldırı amaçlı olmasa da Türkiye'yi bölgesinde birincil hedef haline getiriyor. 

Madımak Davası Yeniden Başlamalı

Yazar: 
Gökhan YILMAZ

2 Temmuz 1993’te Türkiye adına en utanç verici olaylardan biri yaşandı. Sivas’ta Aziz Nesin’in de aralarında bulunduğu birçok aydının kaldığı otel yobazlarca ateşe verildi ve ülkenin aydınlık geleceğine ket vuruldu adeta. Tam 37 aydın yanarak can verdi Madımak Oteli’nde. Sazları, keskin kalemleri, kitapları da bedenleriyle birlikte yok olup gittiler.

Politika Dergisi - Tuma Çelik

PD Roportaj Ekibi: 
Ümre PİŞGİN

Suriye’de iç savaşın derinleşmesine paralel olarak insani kriz de artmaktadır. Savaştan etkilenen Suriyeli gruplardan biri de Süryanilerdir. Bu bağlamda IMPR olarak Avrupa Süryaniler Birliği (ESU) Türkiye Temsilcisi ve Süryanice yayın hayatına devam eden Sabro(Umut) Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Tuma Çelik ile Suriye’deki Süryanilerin durumuna yönelik bir mülakat gerçekleştirdik.

İran’ın Nükleer Tesisinde Patlama (3/4)

İran’da nükleer çalışmaları baltalamak ve önlemek için İsrail’in çalışmaları hiç hız kesmediği gibi suikastlar, adam kaçırmalar ve sabotajlar tüm hızı ile devam etti.

İran’ın nükleer silahlanma projesinde önemli bir rolü olan Profesör Dr. Mesud Ali Muhammed, 12 Ocak 2010 tarihinde sabah 07:50’de işine gitmek üzere arabasının kapısını açınca patlayan bomba ile hayatını kaybetti.

Yeni YÖK taslağının özeti: Her yere YÖK

Üniversitelerin özgürlüğü, bir toplumun temel özgürlük şartıdır. Türkiye Üniversiteleri, özgür bilimin uzağında konumlanan duruşu itibarıyla bilimselliği olmayan, İngilizce'den aktarımı bir bilim olarak kabul eden yapısıyla nev-i şahsına münhasır tip olarak karşımızda durmaktadır.

 

Doğu Türkistan`da Türklere Karşı Soykırım Politikası

Yazar: 
Sadun KÖPRÜLÜ

 

Dünyanın her bir yerinde olduğu gibi, Türkler kıyıcılar, dikta rejimler tarafından her türlü baskı, soykırım, katliam, asimilasyona uğramaktadırlar.  Ortadoğu devletlerinde olduğu gibi Avrupa, ve günümüze kadar Amerika’da  Kızılderili Türkleri yanında, en önemlisi de insanlık duygusu, sevgisi bilmeyen Çinliler tarafından uzun yıllardan bu yana Doğu Türkistan’da soykırım ve katliam asimilasyon politikası tüm hızıyla kapsamlı olarak uygulanmaktadır.

İlericiliğin Ana Yönü Doğuya Çevrilmiştir!

Son uygarlığın beşiği tarihte “Batı” (Avrupa) olmasına rağmen 21. yy. ile birlikte artık uygarlık ekseninin yönü “Doğu” ya(Asya’ya) çevrilmektedir. İnsanlığın toplumsal ilerlemesinin ve gelişiminin yönünün artık Doğu’ya yöneldiğini anlamayanlar için “ilericilik” kavramı, somut bir anlam taşıyamayacaktır. Çünkü “Batı” ya egemen olan emperyalist aşamasındaki kapitalizm; artık saldırganlığının, çürümüşlüğünün, asalaklığının ve toplumsal egemenliğinde orta çağ yöntemlerine başvuracak kadar gericiliğin bataklığında çırpınmaktadır.

Obama, Thomas Jafferson’u Eleştirir mi?

Ne demiş Başbakanımız Fatih Altaylı’nın programında;

“Artık şimdi benim üst düzey Komutanlarım operasyonları bölgeye giderek bizzat yönetiyor.”

Açıkça ifade edeyim ki Başbakan’ın dediğinin aksine; bizim bildiğimiz ve gördüğümüz geçmişte de kapsamlı her operasyonda en aşağı Ordu Komutanı işin başından sonuna kadar bizzat bölgede olur,Kuvvet Komutanı ve Genelkurmay Başkanı da yerine göre ve gerektiği noktada operasyon bölgesinde savaşan askerleri yalnız bırakmazlardı.