Ekim 2008

Politika Dergisi Sayı 8

Fatma Nur SERTER Hakkında

Çok Değerli Okurlarımız; Bugün (01.08.2008) çıkaracağımız 8. sayımızda yer vereceğimizi açıkladığımız Sayın Fatma Nur SERTER Mülakatı ne yazık ki yayınlanamayacaktır.

 

Ermenistan Ziyareti ve Sonrası...

Yazar: 
Burak İNAN

   6 Eylül’de, Türk milli takımı ile Ermenistan arasında, Erivan’da bir futbol müsabakası oynandı; ama yaşananlar, bir futbol maçının çok ötesine geçti.

Dinsel İç Dökümler (1)

Yazar: 
Naile DUMAN

   İzliyorum uzaktan, sizler gibi. Hani Müslüman olup, aslında; ama aslında değilmiş gibi… Öyle diyorlar ya, dindarlar. Üstelik gözlerinin önünde “Kanal <?xml:namespace prefix = st1 />7” ve “Deniz (Keriz) Feneri” davası da patlamışken, ayyuka çıkmışken; hem kendileri, hem kendilerinden gördükleri nasıl tam Müslüman oluyorlar, hâlâ çözebilmiş değilim.

Ayıbı Ayıp ile Örtmek

Yazar: 
Özcan NEVRES

   Deniz Feneri rezaleti ayyuka çıktığı halde, bunu gözlerden uzak tutmak için yeni rezaletler halen ortaya saçılıyor. İnsana “haydaa” dedirtecek kadar çok yeni tutuklama var. Nurseli İdiz ve Sisi, Ergenekoncu imişler. İlk Ergenekoncuların tutuklamalarının üzerinden neredeyse bir yıl geçti; ama henüz ne yargıya çıkarılan var, ne de haklarında bir iddianame.

Reja Ederim Uyu Rejep

Yazar: 
Sevda EĞER

Aşkta gurur yoktur<?xml:namespace prefix = o />

Yeşilçam’a esefle sunulur

Politika Dergisi - Ali Müfit Gürtuna Mülakatı

PD Roportaj Ekibi: 
Gökhan DAĞ
PD Roportaj Ekibi: 
Yamaç KONA

   Ali Müfit GÜRTUNA Kimdir? 

Cumhuriyet Şehitleri

   “Çoğunluk seyrettikçe, mücadele etmek yerine mücadele eder gibi yaptıkça, faraza Fethullah Gülen’den, Müslüm Gündüz’den, Metin Kaplan’dan daha çok cesur ve namuslu olmadıkça, bilelim daha çok Asteğmen Kubilaylar, Uğur Mumcular, Ahmet Taner Kışlalılar, Bahriye Üçoklar, Muammer Aksoylar, aramızdan yi

A. Giddens ve Klasik Düşünürler (Sosyal Değişme Açısından)

Yazar: 
Asaf Şimşek

   A. Giddens, toplumsal değişme görüşünü ortaya koymadan önce kendisine bir hareket noktası belirlemek ister. Hareket ettiği nokta, bir toplumsal değişme kuramı aramanın başarısız ve anlamsız olduğudur. Böyle bir çaba, toplum bilimlerinin insan davranışının genel, evrensel yasalarını ortaya çıkarabileceği varsayımındaki aynı mantıksal yetersizlikler yüzünden hatalıdır. (Giddens, 1999:32)

P—Kitap: Seçkiler

Gamze Güngörmüş Kona : Batı’da Aydınlanma Doğu’da Batılılaşma